Bilgisayarın Sağlıklı ve Doğru Kullanımı


Bilgisayar genelde oturarak kullanıldığı için uzun müddetli kullanımlar vücudumuza zarar verebilmektedir.Yazı yazmak,internet ulaşımı veyahut oyun oynamak için uzun müddetli kullanım;başta bel,boyun ve omurgalarımızın sıhhatini tehdit eder.Diğer yandan daimi aynı noktaya bakmak göz sıhhatimize zarar verir.Bu yüzden bilgisayar kullanıcısının oturma pozisyonuna çok dikkat etmesi ve uzun müddet çalışmaması gerekir.
Bilgisayar Kullanırken Oturma Şekli Teklifleri
Bilgisayarı,uygun yükseliğe sahip olan masa ve sandalye üzerinde dik oturma konumunda kullanmak gerekir.Klavye ve farenin çok uzakta olmaması gerekir.Oturan kişinin gözü ile bilgisayar arasında 50-60 santimetre uzaklık olmalıdır.Kollar yatay ve rahat konumda olmalıdır.
Masa yüksekliği takriben 70 santimetre olmalıdır.Dizüstü bilgisayarlar için rakımcı denilen altlıklar faydalı olabilir.
Oturma esnasında sırt desteklemeli ve omuzlar rahat olmalıdır.
Klavye üstüne eğilerek veyahut çok geriden kullanım gibi hatalı pozisyonlar,bel-boyun,kol ve bacaklarda ağrılara sebep olabilir.
Bilgisayar Kullanımında Çalışma Müddeti Teklifleri
Bilgisayar başında bir saatten fazla çalışmamak ve çoğunlukla her saat başında ara vermek gerekir.Aralarda elleri,omuzları ve beli çalıştıran egzersizler yapılmalıdır.
Gözlerimizin daimi ekrana bakması göz kuruluğu başta olmak üzere göz sıhhatini tehdit etmektedir.Bu yüzden belli aralıklarla gözlerin kırpılması önerilir.

Google Plus ile Paylaş

Kısaca: Unknown

Panelde şablon düzenle deyip, bu satırı aratarak buraya kısaca hakkımda yazısı yazabilirsiniz.
    BLOGGER YORUMLARI
    FACEBOOK YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder

Comments system

Disqus Shortname