Topuklu Ayakkabı Nasıl Rahat Giyilir

Topuklu ayakkabılar bir hayli kadının, bilhassa de iş kadınlarının vazgeçilmezlerinden biridir. Bu şık ve zarif ayakkabıların kadınlar için bir hayli güzel yanı olmasına karşın, verdikleri rahatsızlık da cabasıdır. Topuklu ayakkabı giyen kadınların büyük bir bölümü bel, sırt, ayak ağrılarından yakıntı eder çoğu kez.  Kadınların kendilerini daha şık, daha çekici hissetmelerine yardımcı olan bu aksesuar aslında doğru seçimlerle beraber daha kullanılabilir ve günlük hayatta daha seçenek edilebilir hale getirilebilir. Başka bir deyişle topuklu ayakkabıların nasıl giyilmesine konusunda püf noktaları bilen kadınlar bu mutluluk veren acı vaziyetini, mutluluk veren keyfe dönüştürebilir. 
Topuklu ayakkabılarla daha rahat etmek için teklifler şöyle sıralanabilir;
  • Her şeyden önce doğru ayakkabı alabilmek için ayağınızı doğru bilmeniz gerekiyor. Ayağınızın yapısı, tam numarası ayakkabı seçiminde çok ehemmiyetlidir. Küçük alınan ayakkabı kadar büyük ayakkabı da ayak için zarar veren etkenler yaratabilir. Ayağınız taraklı ise geniş ayakkabılar seçenek etmek, bu tip marka ve modellere yönelmek gereklidir.
  • Kalın topuklu ayakkabıları daha çok seçenek edin. İnce topuklu ayakkabılar, balans açısından sizin daimi tetikte olmanıza neden olur. Yürürken de daha fazla rahatsızlık verir. Kalın topuklu ayakkabılar ise hem balans hem de tabandan gelen basınç ve öne yüklenmeme açısından daha rahattır.
  • Platform ayakkabılar, topuklu ayakkabılar arasında en rahat modellerdir. Topuk boyu ne kadar yüksek olursa olsun, topuğun ön bölümü da benzer yükseklikte olduğundan daha alçak bir topuk üstünde yürüyor olursunuz, dolayısıyla ayağınız daha az etkilenir, dengeniz de bozulmaz.
  • İdeal topuk boyu 5-6 santimetre’dir. Bu boydaki topuklara sahip ayakkabılar, doğru seçim yapıldığı sürece size ağrı veyahut acı vermez. Aksine bacak adalelerinizin gelişmesine de yardımcı olur. 
  • Bilekten bağlı ayakkabıları tercih edin. Bu ayakkabılar, bileğe de bağlı olduklarından iyi destek almanızı ve daha rahat yürümenizi sağlarlar.
  • Yüksek ayakkabılarda burun bölümü da ehemmiyetlidir. Topuğun yüksekliği arttıkça ayağın ön tarafa yaptığı baskı da artacaktır. Sivri burunlu ayakkabılarda, bu basınç ayağın bir müddet sonra ağrımasına, sonrasında da acımasına neden olacaktır. Bu yüzden sivri burunlu ayakkabılardan ziyade yuvarlak burunlu ayakkabıları seçmek ehemmiyetlidir.
  • Kışın topuklu bot ve çizmeleri giymek daha kolaydır. Ayağı tam saran bot ve çizmeler, özellikle de platform topuk ise, ayağı daha iyi kavradığı için yürüyüşün rahat olmasına yardımcı olur.
  • Yüksek topuklu ayakkabılarınızı giyerken silikon desteklerden kullanın. Ayağın ön bölümüne yerleştirilen bu destekler, ön taraftaki basıncın bir nebze olsun azalmasına ve kayma yapmayacağı için daha iyi yürümenize yardımcı olur.
  • Topuklu ayakkabı giydiğiniz günlerde yanınızda düz tabanlı rahat bir ayakkabı taşımayı unutmayın. Günde 1-2 saatliğine bu ayakkabıyı giyerek ayağınızın deşarj olmasına müsaade verin.
  • Ayakkabı alırken akşam saatlerini tercih etmeye çalışın. Akşam saatlerinde ayaklarınız şişmiş olacağından doğru numarayı ve kalıbı, dolayısıyla daha sonrasında vurmayacak, size acı vermeyecek doğru ayakkabıyı bulmanız deşarj oluşacaktır.
Google Plus ile Paylaş

Kısaca: Unknown

Panelde şablon düzenle deyip, bu satırı aratarak buraya kısaca hakkımda yazısı yazabilirsiniz.
    BLOGGER YORUMLARI
    FACEBOOK YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder

Comments system

Disqus Shortname